Консервовані помідори без оцту
Консервовані помідори без оцту сподобаються не тільки дітям, а й дорослим.
Розклад на 1 літрову банку
На дно, попередньо простерилизованной банки, викласти очищені і порізані яблука. Яблука повинні бути кислими – саме вони замінять оцет.
Інший простір заповнити дрібними помідорами, можна додати 1 \ 2 частина солодкого перцю, кілька гілочок петрушки.
Залити очищеною водою, потім воду злити в каструлю, довести до кипіння і крутим окропом знову залити банки з томатами. Накрити простерилізованих кришками і залишити настоюватися на 10 хвилин.
Потім воду злити в каструлю і додавши інші компоненти, приготувати маринад:
на 1 л. банку
10 гр солі
10 гр цукру
1 шт лаврового ліста2-3 шт запашного перцю
Маринад прокип’ятити і розлити по банках. Банки закриття кришками, перевернути догори дном, укутати на 12 годин. Зберігати в прохолодному місці.