Самий поширений харчовий дефіцит

Все про здорове харчування.
Харчовий дефіцит – це невідповідність вмісту деяких нутрієнтів у їжі людини та фізіологічних потреб.
Часто люди вважають, що можна здати деякі аналізи і додати в раціон відсутній вітамін, мікроелемент і справа вирішена.
Насправді, для багатьох нутрієнтів потрібні певні умови: стан мікробіома, поєднання компонентів їжі, достатня кількість цих нутрієнтів.
Про аналізи окремо: читати тут ➡?
Виходить, що вживання одного нутрієнта без зміни системи харчування, може нічого не змінити у стані здоров’я людини.
У сучасних умовах, незважаючи на те, що ми маємо доступ практично до всіх груп продуктів у достатній кількості, харчові дефіцити все ж таки є.
Сучасні харчові дефіцити
◻⬛◻⬛◻⬛◻
? Дефіцит харчових волокон – найголовніший і найнебезпечніший дефіцит нині.
✔ Причини дефіциту (ПВ):
- — Велика кількість рафінованої їжі
- — Зловживання незбалансованими дієтами
- — Відсутність навички формування «здорової тарілки»
✔ Як виявити дефіцит ПВ?
– – Тільки аналіз харчового щоденника.
◻⬛◻⬛◻⬛◻
? Дефіцит вітаміну Д
Про роль вітаміну Д читайте тут ➡?
✔ Причини дефіциту вітаміну Д:
- –Незбалансованість раціону
- –Застосування сонцезахисних засобів
- –Обмежений час перебування на повітрі в безпечний годинник
✔ Як виявити дефіцит вітаміну Д?
- –аналіз крові вітамін Д (25 ОН)
◻⬛◻⬛◻⬛◻
? Дефіцит кальцію
Про роль кальція читайте тут ➡?
✔ Причини дефіциту кальцію:
- — Незбалансоване харчування
✔ Як виявити дефіцит кальцію?
- — Є аналіз крові на вміст кальцію, але він покаже лише вміст мікроелементу у крові.
Щоб оцінити чи достатньо кальцію у харчуванні, потрібно оцінити харчовий щоденник на вміст у харчуванні кальцію, фосфору та заліза.
◻⬛◻⬛◻⬛◻
? Дефіцит йоду
Про роль йода читайте тут ➡?
✔ Причини дефіциту йода?
- — Незбалансоване харчування
- — Малий вміст йоду в продуктах харчування, у воді
✔ Як виявити дефіцит йоду?
- — Аналіз харчового щоденника
- — Виключення хвороби щитовідної залози
◻⬛◻⬛◻⬛◻